Bilişim Teknolojileri Alanı, Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan birisidir.
Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve uygulamaktadır. Bilişim sektörü firmaları, hizmetleriyle ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı altında;
· Ağ İşletmenliği
· Bilgisayar Teknik Servisi
· Veritabanı Programcılığı
· Web Programcılığı
dallarında Türkiye'de Bilişim sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması ile sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli bir girişim olacağı düşünülmektedir.
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programının hazırlanmasında, Millî Eğitim Bakanlığı'nda görevli uzman ve alan öğretmenleri, sektör temsilcileri, üniversiteden alan uzmanları ve meslek elemanlarıyla iş birliği içinde çalışılmıştır.
Bu doğrultuda Bilişim Teknolojileri alanı ve altında yer alan mesleklerde uluslararası ve ulusal düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye eğitim olanağı sağlayan programları hazırlamak hedeflenmektedir.
OKULUMUZDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Bilişim Teknolojileri Alanı olarak amacımız; günlük hayatımızda ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve donanıma hakim öğrencileri geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlayacak, bilişim teknolojilerini kullanabilen, evrensel bir ülke olma yolunda önemli adımlar atan, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer okur-yazar olması sağlamak ve Bilişim Teknolojileri alanında İş edinebilmelerini sağlamaktır.
Bilişim Teknolojileri Alanımız; Okulumuzda Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi bünyesinde bulunmaktadır.
Anadolu Meslek Lisesinde 9. sınıf dersleri tüm öğrencilerimizde ortaktır. 9. sınıfı bitirmiş öğrenciler başarı durumlarına ve tercihlerine göre Bilişim Teknolojileri Alanına geçebilirler.
Alanımızda MEGEP kapsamında öğrencilerimizin tercihlerine göre;
* Web Programcılığı
* Veri Tabanı Programcılığı
dalları mevcuttur.
Anadolu Meslek Programı 12. sınıfta okuyan öğrencilerimizi okulda iken iş hayatına hazırlayan İşletmede Beceri Eğitimi Dersi verilmektedir. Bu eğitimde öğrencilerimiz haftanın üç günü iş yerlerine giderek Sigortalı olarak ve belli bir ücret karşılığında çalışarak pratik hayata hazırlanmaktadır
Alanımızda 8 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, 5 Bilişim Laboratuvarı, 1 Donanım Laboratuvarı bulunmaktadır.
ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
· Türkiye´ de her türlü üniversitelerde okuyabilir, yurtdışında master yapabilirsiniz.
· Bilişim Teknolojileri Öğretmenliğine gidebilirsiniz.
· Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliğinde de okuyabilirsiniz.
· M.T.O.K Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde sadece size ayrılmış kontanjanlarda okuyablirsiniz.
· Üniversitelerin iki (2) yıllık programlarını bitirdikten sonra dikey geçiş sınavıyla mühendislik ya da öğretmenlik bölümlerinde eğitiminize devam edebilirsiniz.
· Üniversitedeyken alanınızda çalışabilir, ailenize yük olmadan üniversite okuyabilirsiniz.
İŞ İMKÂNI:
· Alanımızda okuyan öğrenciler isterlerse henüz lisede iken para kazanmaya başlayabilirler. Vanda bulunan iş yerlerine, küçük işletmelere ve kişilere özel web siteleri yapabilirler. Ayrıca piyasada bulunan iş yerlerinde ve evlerde bulunan arızalanan bilgisayarların tamirini (format, yazıcı yükleme vb..), internet bağlantısının kurulumunu ve yazılım sorunlarını çözebilirler.
· Kendi işini kurabilirler. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanını başarıyla bitirdikten sonra İŞ YERİ AÇMA BELGESİ verilmektedir. Bu belge ile Bilişim Alanında çeşitli işletmeler(internet kafe, Bilgisayar bakım,onarım ve satışı gibi) açabilmektedir.
· Bankaların, şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşların BİLGİ İŞLEM MERKEZLERİNDE ve YAZILIM ALANLARINDA iş bulabilirler.
· Memur alımı için yapılan KPSS sınavında belli bir puanı aldıktan sonra Kamu Kuruluşlarında ve özel iş yerlerinde en çok işe alınacak elaman Bilişim Teknolojileri Alanından mezun olan öğrencilerden alınmaktadır.
BİLİŞİM LABORATUVARLARI |
||
Bilişim |
|
18+1 bilgisayara sahip bilişim laboratuvarıdır. |
Bilişim |
|
15+1 bilgisayara sahip bilişim laboratuvarıdır. |
Bilişim |
|
15+1 bilgisayara sahip bilişim laboratuvarıdır. |
Bilişim |
|
15+1 bilgisayara sahip bilişim laboratuvarıdır. |
Bilişim |
|
15+1 bilgisayara sahip bilişim laboratuvarıdır. |